Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 276
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 276
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,a następnie dodawać mąkę po 1 łyżce stołowej.Nie przerywając ucierania,wlewać po trochu wcześniej roztopioną i ostudzoną margarynę.Do tortownicy z kominem wlać część ciasta.Na cieście ułożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka,a następnie banany.Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi.Wlać pozostałe ciasto tak,aby przykryło owoce.Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.Piec w temp.200stopni przez około 40 minut.