Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15162
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15162
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić.Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm)podsypójąc mąką przy wałkowaniu.Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 2.piec około 10 min w 180 stopniach.Nieprzepiekać bo zgoszknieją.
ciastka przechowywać w szczelnej zamkniętej puszcze.Miękną po wyciagnięciu wciągają wilgoć z powietrza .Dowolnie Dekorować.