Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli słynnego kota...Mój synek do nich należy..
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Składniki
Biszkopt kakaowy kroimy na pół
Ubijamy białka na sztywna pianę dodajemy cukier i ubijamy jeszcze chwilke dokładamy proszek ,kokos ,mąki i delikatnie mieszamy.pieczemy w tortownicy 24 cm około 35 minut w 150 stopniach
Całe jajka ubijamy z cukrem w kapieli wodnej około 25 minut,następnie zestawiamy na bok dokładamy czekolade starta na tarce i cappuccino,mieszamy i studzimy.Ucieramy margarynę i dokładamy stopniowo przestudzoną masę.Odkładamy na bok dwie łyżki masy aby wyrównać potem wierzch tortu.
Składamy torta; biszkopt kakaowy- połowa masy-wkład kokosowy-reszta masy-biszkopt kakaowy.
Pozostawioną masą równamy wierzch i boki tortu. Masę cukrowa żółtą cienko wałkujemy i pokrywamy całość tortu.
z białej masy wycinamy kości oraz kontury garfielda. Barwniki spozywcze w proszku rozrobic z odrobinką wody i pędzlem pomalować wyciętego garfielda,oczy są wycięte osobno i naklejone dla ułatwienia malowania...
Z resztek masy żółtej wycięłam imię solenizanta...