Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25777
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2827
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1342
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25777
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2827
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1342
Składniki
Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki
przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut
ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.