Do góry

Desery Przepis na:

rogaliki

rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 2313

Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
rogaliki

Przygotowanie

  1. Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki

  2. przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut

  3. ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

haneczkap 08 maja 2010 W oryginalnym przepisie była margaryna, ja wolę z "masłem" o małej zawartości tłuszczu mlecznego, np. mix pasłęcki. Możesz dodać masło. Wczoraj upiekłam rogaliki z "nutellą". Wnusia się zajadała.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 08 maja 2010 Zaciekawił mnie Twój przepis. Wypróbuję na wytrawnie, z mięskiem lub grzybkami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń