Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 66
Dodano: 03.06.2010
Odsłon: 39449
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Margarynę z mąką i z jednym jajkiem siekamy nożem.Drożdże rozrabiamy z mlekiem,dodać wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Formujemy wałek który dzielimy na 4-6 części będą mniejsze rogaliki,wałkujemy koło,dzielimy na osiem części do środka dajemy marmoladę,robimy rogale i pieczemy na złoty kolor,posypujemy cukrem pudrem. UWAGA: Nie czekamy do wyrośnięcia ciasta samo rośnie podczas robienia rogali.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

aneta28x 25 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
To mleko ma być ciepłe i robimy taki zaczyn czy zimne i po prostu rozcieramy w nim drożdże?0 Kto głosował? | Odpowiedz

martika77 09 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
zrobilam sa pyszne, polecam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Yano 03 października 2013Zgłoś do usunięcia
Jestem chyba jednym z nielicznych mężczyzn zaglądających na smakera.A szkoda. Mnie też zwijanie nie wychodzi tak profesjonalnie, ale i tak zniknęły z talerzyka w "try miga" :) przepis prosty aż genialny :) POOOOLECAM5 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Uformowane przepięknie, ja nie mam takiego talentu. Muszę poćwiczyć.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Rogaliki są fantastyczne, też takie robię3 Kto głosował? | Odpowiedz

tota 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo profesjonalnie zawinięte :-)3 Kto głosował? | Odpowiedz