Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 961
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 961
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Składniki
Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru,łyżką śmietany i łyżką mąki.Odstaw do wyrośnięcia a następnie dodaj do mąki wraz z masłem,żółtkiem,resztą cukru i resztą śmietany.Dokładnie wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia na ok.30 min. Ciasto podziel na 4 części,każdą rozwałkuj na okrągły placek.Wytnij trójkąty,połóż na nich łyżeczkę marmolady z szerszej strony i zwiń od szerszej strony do wierzchołka.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować białkiem i piec ok.30 min w piekarniku nagrzanym do 180 s. Smacznego