Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Wszystkie składniki połączyć(mąkę i margarynę najpierw).Ciasto wyrobić następnie zapakować do woreczka foliowego i szczelnie zawiązać, włożyć ciasto w woreczku do zimnej wody i czekać aż wypłynie(do 1 godziny).Do wywałkowania można ciasto podzielić na 2 części, wtedy rogaliki będą mniejsze. Rozwałkować ciasto tak aby uzyskać kształt koła. Podzielić je nożem na 16 części. Nałożyć trochę nadzienia na każdy z kawałków. Rozpocząć zawijanie ciasta zaczynając od szerszego końca-aby utworzyły się rogaliki. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Wyjmujemy rogaliki kiedy będą rumiane. Smacznego!!!