Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31045
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5888
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31045
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5888
Składniki
Wszystkie składniki połączyć(mąkę i margarynę najpierw).Ciasto wyrobić następnie zapakować do woreczka foliowego i szczelnie zawiązać, włożyć ciasto w woreczku do zimnej wody i czekać aż wypłynie(do 1 godziny).Do wywałkowania można ciasto podzielić na 2 części, wtedy rogaliki będą mniejsze. Rozwałkować ciasto tak aby uzyskać kształt koła. Podzielić je nożem na 16 części. Nałożyć trochę nadzienia na każdy z kawałków. Rozpocząć zawijanie ciasta zaczynając od szerszego końca-aby utworzyły się rogaliki. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Wyjmujemy rogaliki kiedy będą rumiane. Smacznego!!!