Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Składniki
Wszystkie składniki połączyć(mąkę i margarynę najpierw).Ciasto wyrobić następnie zapakować do woreczka foliowego i szczelnie zawiązać, włożyć ciasto w woreczku do zimnej wody i czekać aż wypłynie(do 1 godziny).Do wywałkowania można ciasto podzielić na 2 części, wtedy rogaliki będą mniejsze. Rozwałkować ciasto tak aby uzyskać kształt koła. Podzielić je nożem na 16 części. Nałożyć trochę nadzienia na każdy z kawałków. Rozpocząć zawijanie ciasta zaczynając od szerszego końca-aby utworzyły się rogaliki. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Wyjmujemy rogaliki kiedy będą rumiane. Smacznego!!!