Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chrupiące, malutkie i tanie rogaliczki!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Składniki
Margarynę zasiekac z mąką, dodać śmietanę i dalej zasiekać. Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru i rozpuszczone dodać do usiekanego ciasta. wszystko zagnieść jak na makaron.
Uformować wałek, podzielić na 5 części. Każdą część rozwałkować w koło i podzielić na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie ułożyć ( z szerszej części) dżem bądź wiśnie i zwinąć.
Rogaliki wkładać do pieca i piec tak długo aż się zarumienią. Przygotować lukier z cukru pudru, wody i cytryny, posmarować nim rogaliki i posypać pokrojonymi drobno orzechami i wiórkami kokosowymi.