Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze świeże. Od razu znikają z talerza.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Składniki
Margarynę wysiekać z mąką, dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną i żółtka. Zarobić ciasto, dać do lodówki. Rozwałkować cienko, pokroić w kwadraty, dać nadzienie, moczyć w białku i cukrze. Piec na złoty kolor.
Najlepsze nadzienie dla mnie to tylko i wyłącznie powidło śliwkowe :) Śliwkożercy wszystkich krajów łączcie się :)!!!