Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babski festyn bez tych delicji nie ma sensu...:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7092
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7092
Składniki
Zrobic zaczyn z drożdży, mleka, cukru, mąki. Na stolnicę wysypac 1 kg mąki, dodac kostkę margaryny, kostkę smalcu, zaczyn, jajka. Wyrobic ciasto. Przekroic je na 6 części. Każdą z nich rozwałkowac w kształcie koła, przekroic na 8 trójkątów. Na szerszej części układac po łyżeczce marmolady i zawijac w rogaliki.
Piec w temperaturze 170 st. C ok. 30 minut. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem