Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znalezione w necie sprawdzone latwe i smaczne
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Mąkę przesiać , posiekać z margaryną, dodać piwo i cukier waniliowy. Uformować kulę i wstawić do lodówki co najmniej na 1 godzinę/najlepiej na całą noc/. Stolnicę wysypać mąką, ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć trochę dżemu, zawinąć rogaliki. Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.Piec w 180 stop. okolo 20 min na zloty kolor. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.