Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znalezione w necie sprawdzone latwe i smaczne
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5086
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5086
Składniki
Mąkę przesiać , posiekać z margaryną, dodać piwo i cukier waniliowy. Uformować kulę i wstawić do lodówki co najmniej na 1 godzinę/najlepiej na całą noc/. Stolnicę wysypać mąką, ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć trochę dżemu, zawinąć rogaliki. Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.Piec w 180 stop. okolo 20 min na zloty kolor. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.