Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,latwe do wykonania smakolyki dla dzieci i doroslych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20891
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20891
Składniki
Zmiel orzechy wloskie i przygotuj miekkie maslo.
Polacz wszystkie skladniki ugniatajac je recznie na jednolita calosc.
Formuj jak najmniejsze rogaliki.
Ukladaj w odstepach 2-3 cm na blache wylozona papierem,lekko posmarowanym tluszczem i przesypanym maka. Wystarczy na 2-3 blaszek.
Piecz wkladajac do nagrzanego piekarnika na ok.15 min.w temp.!75-185 st C.
Wykladaj jeszcze cieple na duzy talerz lekko posypyjac cukrem pudrem.Ukladaj coraz mniejszy stos. Swietne do herbaty,kawy!