Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z 1/2 litra mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto ( mikserem z końcówką do ciast).
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Naticzka 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
A jak smakują pychota0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ale super wygladaja te rogaliki !0 Kto głosował? | Odpowiedz