Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne na zimowe wieczory
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 68
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 47
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 64
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 256
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 68
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 47
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 64
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 256
Składniki
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 4
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 68