Do góry

Desery Przepis na:

Rożki z ciasta francuskiego z serem

Rożki z ciasta francuskiego z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 4809

Dodano:

Odsłon: 11283

Rożki z ciasta francuskiego z serem, są bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy, że w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie, a niespodziewani goście nie sprawią nam żadnego problemu i w kilka chwil wyczarujemy do kawy pyszne ciastko.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser połączyć z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać.

  2. Ciasto pokroić na równe kwadraty o boku 9 cm i na środek każdego z nich nakładać po łyżeczce sera. Brzegi ciasta smarować odrobiną mleka, składać po przekątnej w formę rożka i brzegi dociskać widelcem, aby się ze sobą skleiły.

  3. Powstałe rożki z góry na środku lekko ponacinać, posmarować delikatnie mlekiem i posypać cukrem trzcinowym.

  4. Rożki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku, około 18 - 20 minut.
    Przed podaniem odczekać, aby wystygły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń