Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z figami"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24972
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24972
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Sałatę i rukolę opłucz i osusz z wody w wirówce lub odsącz na durszlaku. Sałatę rzymską porozrywaj na małe kawałki. Obie sałaty wsyp do miski i wymieszaj.
Ser pleśniowy rozkrusz lub pokrój w kawałki. Orzechy upraż na suchej patelni. Opłucz figi, osusz je i pokrój w półksiężyce.
Oliwę wlej do małego słoiczka razem z miodem i octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem. Zakręć i potrząsaj energicznie, aż powstanie jednolity, kremowy sos.
Rozłóż sałatkę na talerze. Na każdej porcji ułóż ser, orzechy oraz figi. Bezpośrednio przed podaniem skrop całość schłodzonym sosem.
Czas przygotowania: 25 minut, 518 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień