Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z figami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Składniki
Sałatę i rukolę opłucz i osusz z wody w wirówce lub odsącz na durszlaku. Sałatę rzymską porozrywaj na małe kawałki. Obie sałaty wsyp do miski i wymieszaj.
Ser pleśniowy rozkrusz lub pokrój w kawałki. Orzechy upraż na suchej patelni. Opłucz figi, osusz je i pokrój w półksiężyce.
Oliwę wlej do małego słoiczka razem z miodem i octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem. Zakręć i potrząsaj energicznie, aż powstanie jednolity, kremowy sos.
Rozłóż sałatkę na talerze. Na każdej porcji ułóż ser, orzechy oraz figi. Bezpośrednio przed podaniem skrop całość schłodzonym sosem.
Czas przygotowania: 25 minut, 518 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień