Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 244
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4830
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44872
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 489
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 244
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4830
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44872
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 489
Składniki
Z białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy piane. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy zmiękczony tłuszcz i cały czas ucierając ser i mąkę ziemniaczaną(lub budyń). Gdy składniki się połączą, a masa serowa będzie pulchna i jednolita, dodajemy ubita pianę z białek oraz skórkę cytrynową. Całość delikatnie, ale dokładnie łączymy, a następnie przelewamy masę do przygotowanej średniej wielkości tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę lub nieco dłużej.