Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie do zrobienia , każdy amator pieczenia da sobie z nim radę
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Składniki
Ciasto z ciastek-włożyć ciastka do woreczka i pokruszyć następnie rozpuścić masło w garnku na małym ogniu.Ciastka wyłożyć do miski , zalać masłem i wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia zakrywając maksymalnie jej brzegi.Ciastkami z masłem wyłożyć dno tortownicy warstwa ciastek powinna mieć około 1 cm .Na ciasto rozrzucamy jagody.Całość włożyć do lodówki aby ciasto zastygło.
Masa serowa-Do miski wbijamy wszystkie jajka , dodajemy pozostałe składniki czyli cukier, ser, aromat. Wszystko razem ubijamy mikserem przez kilka minut.Gdy masa się trochę napowietrzy i powiększy swoją obiętość wylewamy ją na wcześniej wyrobiony spód z ciastek. Będzie ona leista dlatego trzeba dobrze zabezpieczyć tortownicę papierem do pieczenia. Piec ciasto w temp 185 st c około 40 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku..Gdy się zarumieni wyłanczamy piekarnik i po chwili uchylamy drzwiczki.Pozostawić na około 30 minut w uchylonym piekarniku.Jak przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.