Desery Przepis na:
Sernik z rosą

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 20
Dodano: 22.02.2010
Odsłon: 756
Składniki
- zagnieść ciasto:
- Mąka pszenna, 30dag
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier, troszkę mniej niż 10dag
- 1 jajko + 2 żółtka
- smalec, czubata łyżka
- Ser:
- ser, 1kg (zemleć)
- olej, 1/2 szklanki
- mleko, 3 szklanki
- cukru, niepełna szklanka
- biały budyń (proszek), 1
- 2 całe jaja + 4 żółtka
- olejek cytrynowy, 1
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto. Dno i boki blachy obłożyć ciastem.
-
Zmiksować wszystkie składniki masy serowej, mleko wlać na końcu. Uwaga! masa podczas miksowania jest bardzo płynna, nie należy się tym martwić, wlać takie do blaszki, wszystko sie pięknie wypiecze :) Po wylaniu masy do blaszki, włożyć do piekarnika i piec 50min.
-
Ubić wszystkie białka z niepełną szklanką cukru. Wlać na podpieczony placek i piec jeszcze 15 minut. Smacznego! ;)
Komentarze do przepisu (0)