Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowo - serowe ciasto.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2383
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2383
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę, cukier, mąkę ziemniaczaną, kakao, czekoladę w proszku, proszek do pieczenia i sodę wsypać do miski dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajka i wodę. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej masy. Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną okrągłej formy tortownicy.
Twaróg zmiksować do uzyskania jednolitej gęstej masy, następnie dodać cukier puder, aromat, mleko w proszku zmiksować, aż wszystko się dokładnie połączy. Na koniec dodać skórkę pomarańczową według uznania. Tak przygotowaną masę przełożyć do szprycy do wyciskania kremów lub do grubego worka foliowego i odciąć różek o szerokości 3 cm. Zrobić na cieście wzór gwiazdy jak na zdjęciu powyżej. Wstawić formę na środkowy poziom piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 40-55 minut. Dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Upieczone ciasto wyjąć z formy po 10 minutach i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!