Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12548
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13580
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5726
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12548
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13580
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5726
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.
Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.
Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia