Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93600
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93600
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.
Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.
Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia