Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 155
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 155
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.
Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.
Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia