Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5007
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5007
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.
Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.
Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia