Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
I i III placek:6 jajek,1 szkl.mąki,1szkl. cukru pudru,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Ubić pianę z białek,stopniowo dodać cukier puder.Do ubitych białek dodawać na przemian żółtka i mąkę i ubijać.wylać do formy wysmarowanej i wyłożonej pergaminem-piec około 20 min.-200C.
II-placek:3 jajka,1/2 szkl.mąki razem z łyżką kakao,1/2 szkl.cukru pudru,1/2łyżeczki proszku do pieczenia.Wykonać jak placek pierwszy i drugi.
Krem:1/2kostki masła ,3 żółtka,1/2szkl.cukru pudru,1/2szkl mleka.Mleko zagotować z cukrem,żółtka rozetrzeć i wlać mleko do żółtek ciągle mieszając zagotować,wystudzić i dodać do utartego masła.
Nasączenie:-2 śmietany,3/4 szkl.cukru pudru,zapach migdałowy,roztrzepać trzepaczką.Położyć biały placek ,nasączyć go śmietaną.Ciemny placek posmarować 1/2 kremu-położyć tą masą na białym placku.Ciemny nasączyć śmietaną na wierzchu następnie 3 placek biały posmarować kremem i położyć tą masą na czarnym placku. Na wierzchu nasączyć śmietaną ,gdy wsiąknie polać polewą czekoladową i wiórkami