Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JESLI MASZ SERDECZNIE DOSYC KLASYCZNEGO MAKOWCA, ZROB TARTE MAKOWA, JEST SUBTELNIEJSZA W SMAKU
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
CIASTO z maki, zotlka, jaja, masla i cukru pudru szybko zagniesc ciasto. Uformowac kule i wstawic do lodowki na pol godziny. Rozwalkowac nakluc widelcem polozyc na foremce do pieczenia tarty i podpiec przez 12minut w 200st C
MASA bakalienamoczyc w rumie. Bialka ubic na sztywno ze szczypta soli. Bakalie wymieszac z rumem i masam makowa (jeli masa ma juz bakalie jak tylko dolewam rum). Delikatnie domieszac piane z bialek. Wylozyc na podpieczona tarte. Zapiekac 15min w 180st C
POLEWA rozpuscic w kapieli wodnej biala czekolade ze smietanka. Mieszac az polacza sie w jednolita mase. Wylac na tarte i rownomiernie rozporowadzic po calej powierzchni.
W kapieli wodnej polaczyc ciemna czkolade z kawa lub woda. Lyzka lub zwinietym lejkiem z papieru do pieczenia wlewac struzki ciemnej czekolady na zastygnieta polewe.