Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stosunkowo łatwa do przyrządzenia, ciekawy sposób na wykorzystanie brokuła
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 941
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 941
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
ugotuj brokuł na półtwardo
na stolnicę przesiej przesiej przez mąkę, daj masło - pokrój na drobne kawałki, dodaj sól i zalej wrzącą wodą. - zagnieć ciasto!!! do uzyskania ciasta
blachę do tarty dokładnie posmaruj oliwą i wyklej wyrobionym ciastem -, połóż papier śniadaniowy albo pergamin na nim i obciąż np fasolą albo małą deseczką, wsadź na 12-15min do rozgrzanego do 200St.C piekarnika - ciasto ma być już lekko chwycone
w czasie gdy ciasto się piecze przygotuj sobie polewę: śmietanę, jaja, ser żółty wymieszaj dokładnie, rozdrobnij ugotowanego brokuła na mniejsze kawałki
zdejm pergamin, rozdrobnij broku i polej polewą, wierzch posyp przyprawą lub ziołami wg uznania
wsadź do piekarnika i piecz jeszcze 40-45 minut.