Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stosunkowo łatwa do przyrządzenia, ciekawy sposób na wykorzystanie brokuła
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 77
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 77
Składniki
ugotuj brokuł na półtwardo
na stolnicę przesiej przesiej przez mąkę, daj masło - pokrój na drobne kawałki, dodaj sól i zalej wrzącą wodą. - zagnieć ciasto!!! do uzyskania ciasta
blachę do tarty dokładnie posmaruj oliwą i wyklej wyrobionym ciastem -, połóż papier śniadaniowy albo pergamin na nim i obciąż np fasolą albo małą deseczką, wsadź na 12-15min do rozgrzanego do 200St.C piekarnika - ciasto ma być już lekko chwycone
w czasie gdy ciasto się piecze przygotuj sobie polewę: śmietanę, jaja, ser żółty wymieszaj dokładnie, rozdrobnij ugotowanego brokuła na mniejsze kawałki
zdejm pergamin, rozdrobnij broku i polej polewą, wierzch posyp przyprawą lub ziołami wg uznania
wsadź do piekarnika i piecz jeszcze 40-45 minut.