Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie- w sam raz do popołudniowej kawy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
wymieszać mąkę z cukrem pudrem. Dodać margarynę, posiekać i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i włożyć je do formy na tartę. Piec 25-30 minut w 180 st.C Jednocześnie wrzucić do piekarnika płatki migdałowe, żeby się zarumieniły.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. wymieszać mikserem lub blenderem rozpuszczoną czekoladę z serkiem mascarpone.
Wystudzone ciasto posmarować marmoladą, na nią wyłożyć masę z serka. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego!