Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z musem z białej czekolady

Tarta z musem z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 3837

Pyszne połączenie- w sam raz do popołudniowej kawy.

Składniki

  • TARTA
  • Mąka pszenna - 150 g
  • margaryna - 120 g
  • cukier puder - 30 g
  • MUS
  • biała czekolada - 2 tabliczki
  • serek mascarpone - 250 g
  • DODTAKOWO
  • migdały w płatkach - 100 g
  • marmolada różana - 3 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tarta z musem z białej czekolady

Przygotowanie

  1. wymieszać mąkę z cukrem pudrem. Dodać margarynę, posiekać i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć ciasto i włożyć je do formy na tartę.
    Piec 25-30 minut w 180 st.C

    Jednocześnie wrzucić do piekarnika płatki migdałowe, żeby się zarumieniły.

  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. wymieszać mikserem lub blenderem rozpuszczoną czekoladę z serkiem mascarpone.

  3. Wystudzone ciasto posmarować marmoladą, na nią wyłożyć masę z serka. Posypać płatkami migdałowymi.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 12 czerwca 2013 Miodzio musi być,wygląda pięknie i kusi;))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń