Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu do pyszny deser który wywodzi się z Włoch.
Śmietankę 30% wlewam do miski i dodaję pół szklanki cukru i wszystko ubijam mikserem do uzyskania sztywnej masy.
Do ubitej śmietanki dodaję ser mascarpone i delikatnie mieszam mikserem na małych obrotach aż masa będzie jednolita.
Parzę kawę może być z expresu lub rozpuszczalna (pół szklanki) i dodaję do kawy mały kieliszek 0.25ml amaretto. I moczymy w niej biszkopty ( okrągłe biszkopty) kilka sekund odkładamy na talerzyk by nadmiar kawy się dobrze wchłonął.
Do kieliszków najpierw dajemy na spód troszkę masy mascarpone i na masę dwa biszkopty i tak przekładamy aż kieliszek nam się zapełni ( pamiętając ze ostania warstwa ma być masa mascarpone) Na samym końcu posypujemy wierzch kieliszka kakao przez sitko i dekorujemy świeżą mięta i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę czasu. Taki deser może leżeć w lodówce około 3 dni:)
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 65
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 410
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 326
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 318
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 65
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 410
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 326
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 318
Składniki
Śmietankę 30% wlewam do miski i dodaję pół szklanki cukru i wszystko ubijam mikserem do uzyskania sztywnej masy.
Do ubitej śmietanki dodaję ser mascarpone i delikatnie mieszam mikserem na małych obrotach aż masa będzie jednolita.
Parzę kawę może być z expresu lub rozpuszczalna (pół szklanki) i dodaję do kawy mały kieliszek 0.25ml amaretto. I moczymy w niej biszkopty ( okrągłe biszkopty) kilka sekund odkładamy na talerzyk by nadmiar kawy się dobrze wchłonął.
Do kieliszków najpierw dajemy na spód troszkę masy mascarpone i na masę dwa biszkopty i tak przekładamy aż kieliszek nam się zapełni ( pamiętając ze ostania warstwa ma być masa mascarpone) Na samym końcu posypujemy wierzch kieliszka kakao przez sitko i dekorujemy świeżą mięta i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę czasu. Taki deser może leżeć w lodówce około 3 dni:)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Desery
Ciasto Czarny Las
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 65
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagod...
Odsłon: 148