Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu do pyszny deser który wywodzi się z Włoch.
Śmietankę 30% wlewam do miski i dodaję pół szklanki cukru i wszystko ubijam mikserem do uzyskania sztywnej masy.
Do ubitej śmietanki dodaję ser mascarpone i delikatnie mieszam mikserem na małych obrotach aż masa będzie jednolita.
Parzę kawę może być z expresu lub rozpuszczalna (pół szklanki) i dodaję do kawy mały kieliszek 0.25ml amaretto. I moczymy w niej biszkopty ( okrągłe biszkopty) kilka sekund odkładamy na talerzyk by nadmiar kawy się dobrze wchłonął.
Do kieliszków najpierw dajemy na spód troszkę masy mascarpone i na masę dwa biszkopty i tak przekładamy aż kieliszek nam się zapełni ( pamiętając ze ostania warstwa ma być masa mascarpone) Na samym końcu posypujemy wierzch kieliszka kakao przez sitko i dekorujemy świeżą mięta i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę czasu. Taki deser może leżeć w lodówce około 3 dni:)
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 547
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 98
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 104
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 547
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 98
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 104
Składniki
Śmietankę 30% wlewam do miski i dodaję pół szklanki cukru i wszystko ubijam mikserem do uzyskania sztywnej masy.
Do ubitej śmietanki dodaję ser mascarpone i delikatnie mieszam mikserem na małych obrotach aż masa będzie jednolita.
Parzę kawę może być z expresu lub rozpuszczalna (pół szklanki) i dodaję do kawy mały kieliszek 0.25ml amaretto. I moczymy w niej biszkopty ( okrągłe biszkopty) kilka sekund odkładamy na talerzyk by nadmiar kawy się dobrze wchłonął.
Do kieliszków najpierw dajemy na spód troszkę masy mascarpone i na masę dwa biszkopty i tak przekładamy aż kieliszek nam się zapełni ( pamiętając ze ostania warstwa ma być masa mascarpone) Na samym końcu posypujemy wierzch kieliszka kakao przez sitko i dekorujemy świeżą mięta i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę czasu. Taki deser może leżeć w lodówce około 3 dni:)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 113
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 204