Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita radość dla solenizantki
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać olej. Na kniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Wlać ciasto do formy na babkę z kominkiem. Piec 20-25 minut w 180 st.
Ostudzone ciastoprzedzielić na 2 placki. Każdy placek nasączyć, ja nasączyłam kompotem. Ale to zależy od upodobania.
Galaretki przyżadzić według przepisu tylko zmniejszyć ilość wody do 3 szklanek. Bitą śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodawać stopniowo lekko zastygła galaretke. ciągle ubijając. przygotowana masą przełożyć placki.
Lukier plastyczny rozrałkować. Ja użyłam 2 kolorów po 250gr. Udekorować według uznania