Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z musem brzoskwiniowym i bitą śmietana na każdą okazję. Polecam na Urodziny i Imieniny :))
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22600
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14918
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4703
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44668
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22600
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14918
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4703
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44668
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż cukier się roztopi.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu aż podwoi swoją objętość. Oba składniki wymieszać razem z mąką. Tortownicę posmarować masłem i bułką tartą.Wlać masę do tortownicy wyrównać, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni cencjusza na około 40 minut.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance z gorącą wodą i ostudzić.Brzoskwinie z sokiem zmiksować w mikserze razem z cukrem waniliowym. Gdy galaretka będzie zimna połączyć ją z musem.Ostudzony biszkopt podzielić na pół.Tężejący mus wylać na jedną część biszkoptu dać do ostygnięcia aż mus stężeje.
Następnie ubić bitą śmietanę pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ostudzić aż będzie zimna. Zimna żelatynę pomalutku dodawać do ubitej śmietany. Biszkopt z musem przełożyć częścią bitej śmietany przykryć drugim biszkoptem resztą śmietany posmarować górę i boki.Udekorować według własnego uznania.Różyczki są wykonane z masy cukrowej. Polecam kupić z tej strony: http://allegro.pl/lukier-plastyczny-masa-cukrowa-kolory-250g-lublin-i3756181262.html