Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 91
Dodano: 27.12.2013
Odsłon: 5559
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż cukier się roztopi.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu aż podwoi swoją objętość. Oba składniki wymieszać razem z mąką. Tortownicę posmarować masłem i bułką tartą.Wlać masę do tortownicy wyrównać, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni cencjusza na około 40 minut.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance z gorącą wodą i ostudzić.Brzoskwinie z sokiem zmiksować w mikserze razem z cukrem waniliowym. Gdy galaretka będzie zimna połączyć ją z musem.Ostudzony biszkopt podzielić na pół.Tężejący mus wylać na jedną część biszkoptu dać do ostygnięcia aż mus stężeje.
Następnie ubić bitą śmietanę pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ostudzić aż będzie zimna. Zimna żelatynę pomalutku dodawać do ubitej śmietany. Biszkopt z musem przełożyć częścią bitej śmietany przykryć drugim biszkoptem resztą śmietany posmarować górę i boki.Udekorować według własnego uznania.Różyczki są wykonane z masy cukrowej.
Polecam kupić z tej strony:
http://allegro.pl/lukier-plastyczny-masa-cukrowa-kolory-250g-lublin-i3756181262.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

etiudka74 27 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Piękny i napewno pyszny :)0 Kto głosował? | Odpowiedz