Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1825
Polecam, pychota.
Odsłon: 602
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 491
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1825
Polecam, pychota.
Odsłon: 602
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 491
Składniki
bialka jajek ubic dodac 1/2 szkl cukru, po jednym zoltku pozniej obie mąki z proszkiem delikatnie wymieszac, podzielic na pol i przelozyc do dwoch tortownic jednej duzej drugiej malej, piec ok 35-40 min w 180 st do suchego patyczka, ostudzic i przekroic obydwa blaty,
mleko zagotowac z 1/2 szkl cukru rozrobic budyn w malej ilosci mleka i wylac na gotujace sie mleko, chwile pogotowac, ostudzic maslo utrzec dodawac po malej ilosci budyniu,dolne blaty tortu posmarowac dzemem a pozniej kremem przykryc gornymi blatami boki i wierzch rowniez posmarowac kremem,
zelatyne rozpuscic w wodzie mieszajac, lekko podgrzac dodac glukoze podgrzewac ok 1 minuty NIE GOTOWAC!!!!, zestawic lekko ostudzic, do ostudzonej masy dodac cukier puder i wyrabiac az masa osiagnie konsystencje plasteliny, stolnice lekko podsypac maka ziemniaczana aby masa sie nie przykleila i rozwalkowac oblozyc obydwa torty z osobna(nie pokrywajac dolnej czesci tortu) ulozyc tort mniejszy na wiekszym, z reszty masy zrobic dekoracje wedlug uznania , smacznego ;), mase cukrowa mozna klasc tylko na masy budyniowe nigdy na bita smietane bo smietana rozpusci mase cukrowa