Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i orzeźwiające ciasto w sam raz na wiosenne ciepłe dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12308
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5321
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12308
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5321
Składniki
Biszkopt: Ubijamy na sztywno pianę z 6 białek, stopniowo dodajemy żółtka cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika na około 20 min. w temperaturze 160-180 stopni.
Gotujemy trzy budynie na kompocie.
Ubijamy 4 białka na sztywno dodajemy szklankę cukru i kokos.
Wlewamy budyń i kokos na upieczony biszkopt.(tworząc dwie warstwy) Podpiekamy przez 15 min. Smacznego:)