Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wilgotny z chrupiącą skórką
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Wlać maślankę i wszystko razem wymieszać do momentu zebrania całej mąki ze ścianek miski. Ciasto powinno być miękkie i kleiste.
Blat posypać mąką, wyłożyć ciasto, uformować kulkę i posypać mąką.
Naciąć bochenek na krzyż i ciasno zwinąć ćwiartki do siebie. Chleb posmarować mlekiem, żeby skórka była ciemna i chrupiąca.
chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30-35 minut. Po upieczeniu chleb wyłożyć na kratkę.