Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielskie bułeczki z rodzynkami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier i masło, posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem, dodaj do mąki (2 łyżki zostaw do posmarowania bułeczek), wsyp rodzynki. Wyrób.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. półtora cm. Szklanką wytnij kółka, ułóż na natłuszczonej blaszce, posmaruj odłożonym mlekiem. Piecz ok. 15 minut w temp. 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie