Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielskie bułeczki z rodzynkami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 327
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 327
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier i masło, posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem, dodaj do mąki (2 łyżki zostaw do posmarowania bułeczek), wsyp rodzynki. Wyrób.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. półtora cm. Szklanką wytnij kółka, ułóż na natłuszczonej blaszce, posmaruj odłożonym mlekiem. Piecz ok. 15 minut w temp. 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie