Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2445
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18183
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2445
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18183
Składniki
Z łyżki maki, cukru drożdży i 100ml wody zrobić zaczyn. Zostawić do wyrośnięcia.
Resztę składników dać do dużej miski. Dodać zaczyn, wyrobić. Zostawić na godzinę.
Ponownie wyrobić, formować bułki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Naciąć bułki nożem i zostawić do wyrośnięcia. Ja wkładam do zimnego piekarnika.
Posmarować zimna woda-obficie i piec w temp. 180 stopni na złoto