Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Z łyżki maki, cukru drożdży i 100ml wody zrobić zaczyn. Zostawić do wyrośnięcia.
Resztę składników dać do dużej miski. Dodać zaczyn, wyrobić. Zostawić na godzinę.
Ponownie wyrobić, formować bułki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Naciąć bułki nożem i zostawić do wyrośnięcia. Ja wkładam do zimnego piekarnika.
Posmarować zimna woda-obficie i piec w temp. 180 stopni na złoto