Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są bardzo pyszne i proste do wykonania.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać 2 jajka, sól, mąkę, lekko podgrzane mleko.Wyrobić ciasto.Margarynę rozpuścić i dodać do ciasta. Wyrabiać aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 min do wyrośnięcia.
Formować bułki. Ostatnie jajko roztrzepać i posmarować nim bułki. piec 20 min w 170-180 stopni C.