Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra przekąska na imprezach smakuje i na zimno i na ciepło. Polecam
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14597
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14597
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Drożdże wrzucamy do 0.5 szklanki ciepłego mleka z dodatkiem soli i łyżeczki mąki, (ja mieszam) czekamy aż podwoja swoje rozmiary, ziemniaki w tym czasie gotujemy, następnie wyciśnięte przez praskę dodajemy do mąki łączymy z jajkami, cukrem, przygotowanym zaczynem drożdżowym , urabiamy ciasto do którego dodajemy roztopiona margarynę oraz rum, jeszcze raz urabiamy ( ciasto mocno się klei) odstawiamy co najmniej na 1h aż urośnie. z gotowego ciasta formujemy kuleczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem180 stopni na 40 minut.
Jabłka prażymy na patelni z dodatkiem cynamonu, smarujemy już gotowe wypieczone bułeczki. Smacznego!!