Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra przekąska na imprezach smakuje i na zimno i na ciepło. Polecam
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Składniki
Drożdże wrzucamy do 0.5 szklanki ciepłego mleka z dodatkiem soli i łyżeczki mąki, (ja mieszam) czekamy aż podwoja swoje rozmiary, ziemniaki w tym czasie gotujemy, następnie wyciśnięte przez praskę dodajemy do mąki łączymy z jajkami, cukrem, przygotowanym zaczynem drożdżowym , urabiamy ciasto do którego dodajemy roztopiona margarynę oraz rum, jeszcze raz urabiamy ( ciasto mocno się klei) odstawiamy co najmniej na 1h aż urośnie. z gotowego ciasta formujemy kuleczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem180 stopni na 40 minut.
Jabłka prażymy na patelni z dodatkiem cynamonu, smarujemy już gotowe wypieczone bułeczki. Smacznego!!