Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra przekąska na imprezach smakuje i na zimno i na ciepło. Polecam
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 933
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1973
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 455
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 933
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1973
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 455
Składniki
Drożdże wrzucamy do 0.5 szklanki ciepłego mleka z dodatkiem soli i łyżeczki mąki, (ja mieszam) czekamy aż podwoja swoje rozmiary, ziemniaki w tym czasie gotujemy, następnie wyciśnięte przez praskę dodajemy do mąki łączymy z jajkami, cukrem, przygotowanym zaczynem drożdżowym , urabiamy ciasto do którego dodajemy roztopiona margarynę oraz rum, jeszcze raz urabiamy ( ciasto mocno się klei) odstawiamy co najmniej na 1h aż urośnie. z gotowego ciasta formujemy kuleczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem180 stopni na 40 minut.
Jabłka prażymy na patelni z dodatkiem cynamonu, smarujemy już gotowe wypieczone bułeczki. Smacznego!!