Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki po włosku"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 356
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1125
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49500
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1276
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 356
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1125
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49500
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1276
Składniki
Mozzarellę osączyć, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w średniej grubości plastry. Bułeczki przekroić w poprzek. Posmarować masłem czosnkowym. Przełożyć plastrami mortadeli, listkami bazylii, plasterkami pomidorów oraz mozzarelli. Posypać pieprzem.
Bułeczki ułożyć na blasze. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Przełożyć na talerze. Obłożyć dodatkowymi plasterkami pomidorów, listkami sałaty oraz oliwkami. Udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco