Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki po włosku"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Mozzarellę osączyć, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w średniej grubości plastry. Bułeczki przekroić w poprzek. Posmarować masłem czosnkowym. Przełożyć plastrami mortadeli, listkami bazylii, plasterkami pomidorów oraz mozzarelli. Posypać pieprzem.
Bułeczki ułożyć na blasze. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Przełożyć na talerze. Obłożyć dodatkowymi plasterkami pomidorów, listkami sałaty oraz oliwkami. Udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco