Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki po włosku"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13086
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2465
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3602
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4469
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13086
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2465
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3602
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4469
Składniki
Mozzarellę osączyć, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w średniej grubości plastry. Bułeczki przekroić w poprzek. Posmarować masłem czosnkowym. Przełożyć plastrami mortadeli, listkami bazylii, plasterkami pomidorów oraz mozzarelli. Posypać pieprzem.
Bułeczki ułożyć na blasze. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Przełożyć na talerze. Obłożyć dodatkowymi plasterkami pomidorów, listkami sałaty oraz oliwkami. Udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco