Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Do miseczki odważyć mąkę w środku zrobić wgłębienie dodać drożdże, cukier i odrobina wody, lekko wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy zaczyn ruszy dodać sól i stopniowo wodę. Wyrabiać ręcznie aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. Następnie formować bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przez środek każdej bułeczki zrobić przedziałek. Piec w 180 około 20-30 minut. Smacznego