Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Do miseczki odważyć mąkę w środku zrobić wgłębienie dodać drożdże, cukier i odrobina wody, lekko wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy zaczyn ruszy dodać sól i stopniowo wodę. Wyrabiać ręcznie aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. Następnie formować bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przez środek każdej bułeczki zrobić przedziałek. Piec w 180 około 20-30 minut. Smacznego