Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bułeczki z kruszonką"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25082
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25082
Składniki
Mleko lekko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże. Do miseczki przesiej 2 szklanki mąki.
Dodaj sól, 5 łyżek cukru, jajko, 5 łyżek masła i skórkę cytrynową.
Wlej mleko z drożdżami. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je i odstaw na godzinę.
Z reszty mąki, cukru i masła zagnieć kruszonkę. Śliwki umyj, rozetnij, usuń pestki. Owoce potnij na cząstki.
Wyrośnięte ciasto znów zagnieć. Uformuj z niego 12 placuszków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem.
Rozłóż na nich śliwki i posyp kruszonką. Piecz 20 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina