Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne bułeczki dla rodzinki na śniadanie
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29219
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29219
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
Ciepłe mleko, cukier, drożdże i masło połączyć. Mąki przesiać dodać sól, śmietanę, oliwę oraz ciepłe mleko z pozostałymi składnikami. Wyrobić na gładką masę. Ponieważ mleko jest ciepłe wszystkie składniki szybko się łączą. W razie potrzeby podsypać mąką. Podzielić na 12 części: na pół, połówki na pół a ćwiartki na 3 części. Formujemy okrągłe bułeczki. Po 6 bułek wkładamy do 2 okrągłych form wylodzonych papierem do pieczenia.
Formy wraz z ciastem wkładamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy ciasto z lodówki rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Bułeczki smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną mleka i pieczemy 15 minut. SMACZNEGO :-)