Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 734
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 223
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 734
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 223
Składniki
wszystko wymieszac w duzym pojemniku, przykryc i odstawic na ok. 18 godzin .w tym czasie 2-3 razy przemieszac.
po tym czasie wylozyc ciasto na podsypana maka stolnice.( ciasto jest dosc zadkie). nie zagniatac tylko zlozyc do srodka i uformowac bochenek. przelozyc do miski wysypanej maka razowa,przykryc i pozostawic do wyrosniecia. piekarnik nagrzac do 225 stopni.najlepiej piec na kamieniu do pizzy. do piekarnika tez wstawic metalowy pojemnik z goraca woda, para powoduje ze chlebek jest chrupiacy. na nagrzany kamien wylozyc chleb i naciac ostrym nozem. piec ok 45-50 min. zostawic do wystygniecia.