Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1946
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1946
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w 0,5 szkl. ciepłej wody, mieszamy i odstawiamy. Mąkę mieszamy z solą, cukrem, żurawiną lub innymi dodatkami. dodajemy po trochu ciepłej wody i wyrabiamy ręką lub robotem. Na koniec dodajemy drożdże, dalej wyrabiając. Następnie odstawiamy ciasto w przykrytej misce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. c. Wstawiamy również filiżankę z wodą, żeby chleb był wilgotny i chrupiący. Pieczemy ok. 1 godziny Smacznego