Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1156
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 131
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10636
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1156
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 131
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10636
Składniki
2 szkl wody, 1 szkl mleka wlej do naczynia, dodaj wyrośnięte drożdże, olej, sól i mąkę. Wyrób ciasto. By uzyskać konsystencje gęstej śmietany dodaj wody. Wylej ciasto do formy. Na wierzch wlej ok 5 łyżek wody i ponacinaj ciasto w poprzek formy. Tak samo należy postąpić z reszta produktów na drugi chleb. Gdy ciasta zaczną rosnąć - piecz 50 minut w temperaturze 220C (można dodać np ziarna słonecznika przy mieszaniu ciasta)