Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zdrowy i pyszny chleb pełnoziarnisty.
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 375
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 218
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 375
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 218
Składniki
W misce wymieszać mąkę, drożdże, sól. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, po czym dolać ją do mąki i całość wymieszać. Do ciasta można dosypać rożne dodatki m.in.: słonecznik, pestki dyni, suszone śliwki, zioła prowansalskie itp.
Ciasto wylać do keksówki ( długość ok 30 cm, nasmarowana tłuszczem i wysypana mąką) , przykryć ściereczką i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.
Chleb piec w temperaturze 200 stopni ( najlepiej bez termoobiegu) ok. 40 minut.