Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zdrowy i pyszny chleb pełnoziarnisty.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1111
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 997
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1217
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1111
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 997
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1217
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 278
Składniki
W misce wymieszać mąkę, drożdże, sól. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, po czym dolać ją do mąki i całość wymieszać. Do ciasta można dosypać rożne dodatki m.in.: słonecznik, pestki dyni, suszone śliwki, zioła prowansalskie itp.
Ciasto wylać do keksówki ( długość ok 30 cm, nasmarowana tłuszczem i wysypana mąką) , przykryć ściereczką i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.
Chleb piec w temperaturze 200 stopni ( najlepiej bez termoobiegu) ok. 40 minut.