Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładnie wygląda, pięknie pachnie, znakomicie smakuje...
Sypkie składniki wsypać do miski, wymieszać. Dodać ulubione ziarenka lub nie. Pomidory z puszki lekko podgrzać i ciepłe wlać do mąki, dodać olej, zarobić ciasto i wyrabiać przez chwilę. Odstawić na ok. 10-20 min.
Jak ciasto widocznie "ruszy" ponownie intensywnie wyrabiać je przez kilka minut. Umieścić w foremce o odpowiednim kształcie, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce (np. na kaloryfer) do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu chleb powinien być prawie taki duży jak docelowo chcemy, gdzyż w pieczeniu urośnie już tylko trochę. Uwaga: wyrastanie może trwać długo, proszę się nie zniechęcać.
Wstawić do piekarnika na 200 st. i piec ok. 45 min. Po upieczeniu zaraz wyjąć z foremki i położyć na ruszcie, żeby powietrze miało dostęp (inaczej "spoci się" od spodu). I gotowe.
Tak jak pisałam wczoraj robiłam gęsie uda zasmażane a że rosołu było mi szkod...
Odsłon: 973
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1894
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 177
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 250
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 99
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1894
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 177
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 250
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 99
Składniki
Sypkie składniki wsypać do miski, wymieszać. Dodać ulubione ziarenka lub nie. Pomidory z puszki lekko podgrzać i ciepłe wlać do mąki, dodać olej, zarobić ciasto i wyrabiać przez chwilę. Odstawić na ok. 10-20 min.
Jak ciasto widocznie "ruszy" ponownie intensywnie wyrabiać je przez kilka minut. Umieścić w foremce o odpowiednim kształcie, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce (np. na kaloryfer) do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu chleb powinien być prawie taki duży jak docelowo chcemy, gdzyż w pieczeniu urośnie już tylko trochę. Uwaga: wyrastanie może trwać długo, proszę się nie zniechęcać.
Wstawić do piekarnika na 200 st. i piec ok. 45 min. Po upieczeniu zaraz wyjąć z foremki i położyć na ruszcie, żeby powietrze miało dostęp (inaczej "spoci się" od spodu). I gotowe.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Pieczywo
Pełnoziarnisty domowy chleb na zakwasie
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 90
Bułka pszenna z ziemniakami
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Odsłon: 127