Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na tosty a chleba w domu brak ? Nic się nie stało - upiecz ten chleb i smakowitymi tostami się zajadaj.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16008
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5052
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16008
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5052
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem - odstawiamy do czasu aż uzyskają płynną konsystencję. Następnie zaczyn łączymy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy elastyczne, pulchne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, ciasto podwaja objętość.
Następnie przegniatamy ciasto i przekładamy do keksówki (25cm) wysmarowanej masłem i obsypanej mąką, odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Kostki lodu wrzucamy do nagrzanego piekarnika, wstawiamy chleb i pieczemy go w temperaturze 190'C około 45 minut. Chleb jest upieczony jeżeli pukając od spodu słyszymy głuchy odgłos. Smacznego!