Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na tosty a chleba w domu brak ? Nic się nie stało - upiecz ten chleb i smakowitymi tostami się zajadaj.
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 6851
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 271
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 271
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem - odstawiamy do czasu aż uzyskają płynną konsystencję. Następnie zaczyn łączymy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy elastyczne, pulchne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, ciasto podwaja objętość.
Następnie przegniatamy ciasto i przekładamy do keksówki (25cm) wysmarowanej masłem i obsypanej mąką, odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Kostki lodu wrzucamy do nagrzanego piekarnika, wstawiamy chleb i pieczemy go w temperaturze 190'C około 45 minut. Chleb jest upieczony jeżeli pukając od spodu słyszymy głuchy odgłos. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chałka wegańska
Pieczywo
Chleb drożdżowy na coli
Pieczywo
Babeczki pełnoziarniste z białą kiełbasą z nutą chrzanową
Pieczywo
Biała kiełbasa w chlebie
Chałka wegańska
Przepis na moje chałki weganom w szczególności dedykuję, ale każdego ich smak...
Odsłon: 22
Chleb drożdżowy na coli
Mam dla was kolejny wymyślony prze ze mnie przepis na chleb z dodatkiem coli...
Odsłon: 23