Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13076
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13076
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
Drożdże zasypujemy cukrem. Dodajemy 2 łyżki ciepłej wody i 2 łyżki mąki pszennej. Odstawiamy na chwile aby drożdże zaczęły pracować. Gdy masa urośnie dodajemy mąkę pszenną i żytnią, sól, ciepłą wodę , ziarna słonecznika, pestki dyni i otręby. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przekładamy do dwóch foremek ( keksówek ), wyrównujemy wierzch smarujemy wodą i obsypujemy ziarnami słonecznika. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 25minut. Po tym czasie wkładamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 °C przez 1 godzinę.