Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb ziołowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1537
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14835
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6103
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1537
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14835
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6103
Składniki
Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i razem z pomidorami włóż do garnka. Całość zalej octem, posól i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut. Rozgotowane pomidory przełóż do miski. Wymieszaj z posiekaną bazylią i migdałami. Dodaj starty parmezan i połącz .
Mąkę wymieszaj z drożdżami, solą i cukrem. Dodaj połowę masła pokrojonego w kawałki, jajko oraz mleko. Zagnieć elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokątny placek i posmaruj resztą rozpuszczonego masła. Następnie posyp go ziołami i startym serem.
Ciasto pokrój na sześć pasów jednakowej szerokości i nałóż je na siebie. Następnie przekrój je na mniejsze prostokąty. Formę wysmaruj masłem i ułóż ciasto, przykładając je do siebie pionowo. Odstaw na 30 minut. Piecz w temperaturze 180°C przez 35 minut do przyrumienienia. Podawaj z pesto pomidorowym.Źródło: Na żywo