Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb ziołowy"
Makaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 4079
Delikatne pulpeciki wieprzowe w sosie śmietanowo - ziołowym z kaszą manną. Id...
Odsłon: 2567
Obiad lub podwieczorek w 7 min.:) Szybki i smaczny serdecznie polecam.
Odsłon: 383
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 89
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 89
Składniki
Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i razem z pomidorami włóż do garnka. Całość zalej octem, posól i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut. Rozgotowane pomidory przełóż do miski. Wymieszaj z posiekaną bazylią i migdałami. Dodaj starty parmezan i połącz .
Mąkę wymieszaj z drożdżami, solą i cukrem. Dodaj połowę masła pokrojonego w kawałki, jajko oraz mleko. Zagnieć elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokątny placek i posmaruj resztą rozpuszczonego masła. Następnie posyp go ziołami i startym serem.
Ciasto pokrój na sześć pasów jednakowej szerokości i nałóż je na siebie. Następnie przekrój je na mniejsze prostokąty. Formę wysmaruj masłem i ułóż ciasto, przykładając je do siebie pionowo. Odstaw na 30 minut. Piecz w temperaturze 180°C przez 35 minut do przyrumienienia. Podawaj z pesto pomidorowym.Źródło: Na żywo
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 241
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1722