Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebek z pomidorami"
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 307
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1194
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 307
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1194
Składniki
8 porcji • : 15 min • pieczenie: 20 min • 484 kcal/porcja • 3,50 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Lekko natłuść blachę.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj posiekane masło i wymieszaj je palcami z mąką, tak aby powstały kluseczki. Dodaj jeszcze orzechy, posiekany rozmaryn i imbir. Wymieszaj.
Zrób w cieście dziurkę i wlej maślankę. Wymieszaj ją z ciastem, zagniatając czubkiem noża.
Przełóż ciasto na posypany mąką blat. Zagnieć i rozwałkuj do wym. ok. 20 x 30 cm. Ułóż ciasto na blasze. Poprzekłuwaj pomidorki i powciskaj je w ciasto. Posyp ciasto pokrojonymi gałązkami rozmarynu.
Piecz 15-20 minut, aż chlebek się zrumieni. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Podawaj np. z suszonymi owocami, serem lub marynowanymi warzywami.Źródło: Olivia