Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zapożyczony od koleżanki z Siewierza ale sprawdzony przeze mnie;) super smakuja z masełkiem czosnkowym lub ziołowym;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
mąkę pszenna ziemniaczaną pieprz sól i ziarna mieszamy na sucho
mokre składniki wymieszamy w drugiej osobnej misce i czekamy aż się "ruszy" - zacznie trochę jak gdyby bąbelkować - a pootem wlewamy do suchej masy
następnie do miski wlewamy 4 szklanki przegotowanej letniej wody i wymieszamy. radzę dolewać po trochu w zależności od konsystencji aby nie była za płynna.
wszytsko wymieszać i uformować 3 chlebki
do nasmarowanych olejem blaszek keksówek włożyć chlebki i nie czekać aż wyrośnie tylko od razu włożyć do zimnego piekarnika, który nastwiamy na temp. 200 stopni i pieczemy przez godzinę
po upieczeniu wyjąć z blaszki żeby mogło odparować