Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebowy pudding z jagodami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj żaroodporne miseczki, natłuść je w środku masłem.
Posmaruj chleb masłem i dżemem. Pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczek.
Wymieszaj w misce mleko, jajka, cukier i waniliowy ekstrakt. Polej ułożone w miseczkach kawałki chleba. Odstaw na 10 minut, aż chleb dobrze nasiąknie sosem.
Przygotuj większe żaroodporne naczynie, wstaw do niego miseczki. Wlej wodę. Piecz pudding w kąpieli wodnej ok. 30 minut. Wyjmij miseczki i odstaw do wystygnięcia. Posyp jagodami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 minut • 6 porcji • 280 kcal/porcja • koszt: 2,5 zł/porcjaŹródło: Olivia