Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebowy pudding z jagodami"
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 152
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2906
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 75
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 148
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 152
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2906
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 75
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 148
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj żaroodporne miseczki, natłuść je w środku masłem.
Posmaruj chleb masłem i dżemem. Pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczek.
Wymieszaj w misce mleko, jajka, cukier i waniliowy ekstrakt. Polej ułożone w miseczkach kawałki chleba. Odstaw na 10 minut, aż chleb dobrze nasiąknie sosem.
Przygotuj większe żaroodporne naczynie, wstaw do niego miseczki. Wlej wodę. Piecz pudding w kąpieli wodnej ok. 30 minut. Wyjmij miseczki i odstaw do wystygnięcia. Posyp jagodami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 minut • 6 porcji • 280 kcal/porcja • koszt: 2,5 zł/porcjaŹródło: Olivia